Terug naar de resultaten
Olmentuin
4651 RP Steenbergen
Koopaanneemsom € 0,- tot € 0,- Beschikbaar
0164-685925

Kenmerken

Lees meer

Omschrijving

Een duurzame, energieneutrale nieuwbouwwijk tussen het groen.
De mens als verbinding.
Meer dan een woonwijk !


Olmentuin te Steenbergen wordt een duurzame, energieneutrale wijk tussen het groen. Een unieke nieuwbouwwijk waarbij men alle nodige voorzieningen...
Lees meer

Omschrijving

Een duurzame, energieneutrale nieuwbouwwijk tussen het groen.
De mens als verbinding.
Meer dan een woonwijk !


Olmentuin te Steenbergen wordt een duurzame, energieneutrale wijk tussen het groen. Een unieke nieuwbouwwijk waarbij men alle nodige voorzieningen op het gebied van onder andere zorg, winkels en cultuur binnen bereik heeft. Ook kunnen de bewoners  kiezen tussen gezellig koffie drinken in de knusse straten van de stad, of rustig genieten van de vlinders en vogels die afkomen op de speciaal daarvoor geselecteerde beplanting in de gezamenlijke tuin met kas. Dat is de droom die de initiatiefnemers van de Olmentuin voor ogen hebben met het plan dat zij aan de Olmendreef willen realiseren.

De ambitie is om de Olmentuin meer te laten zijn dan een uitbreiding van Steenbergen. Het dorpse karakter van Steenbergen dient in deze uitbreiding letterlijk en figuurlijk tot uiting te komen. De gemeenschapszin dient hierbij geprikkeld te worden door de stedenbouwkundige invullingen. En de invulling van het groen en de omgeving. Deze moeten aanleiding geven tot gezamenlijke activiteiten en individuele acties voor de gezamenlijkheid.

Om deze gemeenschapszin te stimuleren is de ambitie om een deel van de uitbreiding aan te leggen als (semi)openbaar terrein waarop een gezamenlijke kas wordt geplaatst. In deze kas zal naast het kweken van gewassen ook ontmoeting mogelijk zijn. Naast de kas komt er ook een gezamenlijke kruidentuin en moestuin. De bomen, struiken en planten in het gezamenlijke gebied worden uitgevoerd als fruit en vrucht dragend.

Door een milieuvriendelijk en duurzaam beheer van de gewassen is de productie, welke deze gewassen bieden, biologisch. De biologische producten kunnen gebruikt worden om gezamenlijk te consumeren. Hierbij valt te denken aan de wijkappeltaart, wijkwijn, wijktomatensoep etc. Het plukken van de vruchten en het onderhouden van het groen is een gezamenlijke taak van de bewoners. Even als het onderhouden en schoonmaken van de gezamenlijke kas.

Eventueel kunnen deze voorzieningen uitgebreid worden met een aantal (boerderij-)dieren zoals kippen, een geit, konijnen etc. waardoor een kinderboerderij(tje) ontstaat. Een (ecologische)speeltuin voor de kinderen maakt het geheel af. In een dergelijke speeltuin kunnen kinderen spelen met natuurlijke speeltoestellen en invullingen in de omgeving zoals een vijver met staptegels, een vlot, hut van wilgentenen, balanceerbalken etc.

Is uw interesse gewekt?
Wordt u net zo enthousiast van deze plannen als wij? Dan gaan we graag met u in gesprek om de plannen verder vorm te geven.
Schrijf u in via de website www.olmentuin.nl <http://www.olmentuin.nl> en u wordt op de hoogte gehouden.

 
Overdracht Status Beschikbaar Indeling Gebruiksoppervlakte 0 m² Inhoud 0 m³ Vrij 0

  Contact

  Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
  Persoonsgegevens
  Adresgegevens
  Contactgegevens
  Opmerkingen
  Privacy
  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

  Persoonsgegevens

  Contactgegevens

  Privacy
  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

  Nieuwbouw inschrijven

  Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

  Brochure

  Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

  Contact

  Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.