Terug naar de resultaten
Te koop
Landgoedkavels De Vijverhof in Huijbergen 4635 RA

Landgoedkavels De Vijverhof

4635 RA Huijbergen
Koopsom € 399.000,- v.o.n.

Omschrijving

Unieke landgoedkavels De Vijverhof gelegen op het landgoed De Vijverhoeve; echt een pareltje!

Unieke landgoedkavels De Vijverhof: REEDS 1 KAVEL VERKOCHT, INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN VOOR DE OVERIGE 2 KAVELS!

In het zuidwesten van Brabant ligt landgoed De Vijverhoeve. Dit landgoed was vroeger een boerenbedrijf, maar tegenwoordig...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Unieke landgoedkavels De Vijverhof gelegen op het landgoed De Vijverhoeve; echt een pareltje!

Unieke landgoedkavels De Vijverhof: REEDS 1 KAVEL VERKOCHT, INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN VOOR DE OVERIGE 2 KAVELS!

In het zuidwesten van Brabant ligt landgoed De Vijverhoeve. Dit landgoed was vroeger een boerenbedrijf, maar tegenwoordig vormen de weilanden rondom de oude hoeve de verbindende schakel tussen een aantal grote natuurgebieden. Op een deel van het nieuwe landgoed is ruimte voor de bouw van drie royale villa’s.

Bouwkavels De Vijverhof
Op de grotere boerderijen en op landgoederen woonden vroeger meerdere gezinnen. Een landgoed vormde zo een vanzelfsprekende eenheid, waarbinnen bewoners hun eigen gang gingen en op elkaar terugvielen als dat nodig was. Dat concept van nabuurschap is in de huidige tijd weer zeer actueel.
Een deel van het nieuwe landgoed De Vijverhoeve is daarom ingericht voor de bouw van drie royale villa’s. De ligging van de 3 bouwkavels, bij elkaar aan het begin van het landgoed, is prachtig. De kavels liggen vlakbij het dorp en zijn nadrukkelijk gericht op het natuurgebied.

Grondoppervlakte: (tekening beschikbaar)
Kavel A - ca. 4.318 m² - BESCHIKBAAR
Kavel B - ca. 4.255 m² - BESCHIKBAAR
Kavel C - ca. 4.922 m² - VERKOCHT
Kavel D mandelig - ca. 995 m²

Te bouwen volume:
Maximaal 1.500 m³ per kavel.
Een oppervlakte van maximaal 100 m² is beschikbaar voor bijgebouwen.
Maximale goothoogte: 4 meter (hoofdhuis) en 3 meter (bijgebouwen).
Maximale nokhoogte: 10 meter (hoofdhuis) en 6 meter (bijgebouwen).

Bestemming:
Wonen en kantoor aan huis.

Tuin:
Individuele tuinen met een gemeenschappelijk toegang, te beheren door de kaveleigenaren. Inrichting van de tuinen in harmonie met de aanpalende natuurgebieden.

Ligging:
Centrale ligging midden tussen de Randstad en de metropoolregio Brussel. Zeer goed bereikbaar vanuit Rotterdam (70 km) en Antwerpen (40 km). Landgoed de Vijverhoeve ligt pal tegen de Belgisch-Nederlandse grens en oostelijk van het vroegere kloosterdorp Huijbergen.

Prijs kavel A: € 419.000,- v.o.n.
Prijs kavel B: € 399.000,- v.o.n.
Prijs kavel C: € 419.000,- v.o.n.
(prijzen excl. bouwrijp maken en excl. ontsluitingsweg)
Gunning voorbehouden. De optie tot aankoop in de vorm van erfpacht is mogelijk.

Bijzonderheden:
De bouwkavels zijn gelegen op het landgoed De Vijverhoeve (16 hectare), dat is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. Voor de bouwkavels geldt deze rangschikking niet.


De oude boerderij
Oorspronkelijk hoorde de Vijverhoeve bij het Klooster van de Wilhelmieten. De vervallen staat van de boerderij en de bijgebouwen maakte alles duidelijk: hier was een boerenbedrijf langzaam tot stilstand gekomen. Maar al in 2001 was deze karakteristieke Brabantse langgevelboerderij aangewezen als rijksmonument, juist omdat ze nooit was gemoderniseerd.

Nieuwe natuur
De huidige eigenaren zagen onder het verval de kwaliteit van deze unieke plek. Ze zagen in dat de landerijen van de oude boerderij, in totaal zo’n zestien hectare, een verbindende schakel vormden tussen de Kalmthoutse Heide en het natuurgebied van de Wouwse Plantage. Daarom restaureerden ze de monumentale boerderij, herbouwden ze het bakhuis en richtten ze het landschap opnieuw in. Tussen de graslanden werden weer houtwallen zichtbaar en werden poelen aangelegd. De natuur reageerde uitbundig. In een paar jaar tijd werd De Vijverhoeve een prachtig natuurgebied.
En als het aan de eigenaren ligt, gaat de ontwikkeling van nieuwe natuur nog verder. Uitbreiding met nieuwe natuurgebieden wordt momenteel onderzocht. Daarmee is landgoed De Vijverhoeve een prachtig voorbeeld van hedendaagse natuurontwikkeling op historische grond.
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 399.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan park, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 14490 m² Kadasteroppervlakte 14490 m² Kadastrale gegevens Gemeente Huijbergen Sectie B Perceelnummer 151 Oppervlakte 7650 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Huijbergen Sectie B Perceelnummer 149 Oppervlakte 3500 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Huijbergen Sectie B Perceelnummer 150 Oppervlakte 1400 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Huijbergen Sectie B Perceelnummer 152 Oppervlakte 1940 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring