Woning taxatie

Een taxatie is een waardering van een object door een onafhankelijk gecertificeerd Makelaar-Taxateur O.G. RMT, die tevens lid is van VastgoedPRO (voorheen LMV). De Makelaar-Taxateur inspecteert het pand en, afhankelijk van het doel van de taxatie, maakt een rapport op, dan wel bespreekt hij dit met u.
Een taxatie is meer dan een simpele optelsom. Begrippen als de courantheid, bouwkundige staat, marktsituatie en juridische aspecten spelen een belangrijke rol bij het tot stand komen van een taxatiewaarde.

Gratis waardebepaling

Voor een waarde-indicatie ten behoeve van een mogelijke verkoop biedt Helmig Makelaardij & Taxatieburo o.z. B.V. u een gratis waardebepaling aan. Deze waardebepaling wordt mondeling gegeven en toegelicht. Hiervan wordt geen schriftelijk rapport opgemaakt, waardoor er geen kosten aan zijn verbonden.
De mondelinge waardebepaling is een perfect middel om een indruk te krijgen van de huidige waarde van uw woning of bedrijfspand en van de vastgoedmarktontwikkelingen in de regio.

Taxatierapport

Vaak heeft u echter een volledig uitgebreid taxatierapport nodig voor bijvoorbeeld de navolgende redenen:
  • aan- of verkoopbeslissing van uw woning
  • in het kader van nalatenschap (successierechten)
  • een hypotheek afsluiten of wijzigen
  • bij echtscheiding
  • meningsverschil over W.O.Z.-beschikking
Zoals u begrijpt is een taxatierapport niet iets wat 'even' wordt opgemaakt. Het moet zorgvuldig en deskundig worden uitgevoerd. Wij kennen de markt en zijn op de hoogte van de ontwikkelingen die in de regio (gaan) plaatsvinden. Uw taxatierapport wordt nauwkeurig en gefundeerd uitgewerkt.
Na de opname van het object wordt het taxatierapport binnen enkele werkdagen naar u toegestuurd.

Indien u een taxatie door ons kantoor wilt laten uitvoeren, klik dan hier. U wordt zo spoedig mogelijk benaderd voor een afspraak.